Ariana Parvulescu

Primo Premio Assoluto – România pe podiumul din Veneția!

Dintre cei 4 români prezenți în Concursului Internațional de Pian “ Città di San Donà di Piave ”, Ariana Georgiana Pârvulescu (cel mai mic participant din concurs), eleva Școlii de Artă “ArioDante” -București , a reprezentat România la cel mai înalt nivel, fiind singura care a urcat pe podiumul competiției, cu cel mai mare punctaj obținut la categoria 7 – 8 ani, fiind răsplatită cu “ Primo Premio Assoluto ”.

Ariana Parvulescu Ariodante

În perioada 15 – 20 mai 2018, Teatrul Metropolitan din San Donà di Piave – Venetia, a fost gazda celei de-a 6 – a Ediție a Concursului Internațional de Pian “ Città di San Donà di Piave”, acesta fiind înscris în “ Alink – Argerich Foundation” – cea mai mare organizație a celor mai importante concursuri din lume.

Aici, România s-a numărat printre cele 30 de țări participante, dintre care amintim: Germania, Rusia, Georgia, Elveția, Danemarca, Lituania, Austria, Coreea, S.U.A, China, Republica Cehă, Croația, Serbia, Taivan, Estonia, Macedonia, Australia, Ucraina, Belarusia, Bosnia și Herțegovina, Israel, Finlanda și altele.

Primo Premio Assoluto

Juriul a fost format din personalități internaționale ale muzicii clasice, muzicieni și pianiști cu o vastă experiență în domeniu : Președintele juriului a fost Maestrul Alexei Kornienko , urmat de Maeștrii Fabio Bianco, Massimiliano Ferrati, Anna Kravtchenko, Lovro Pogorelich și, nu în ultimul rând, Maestrul Anthony Tam. Aceștia au evaluat prestațiile celor 162 de candidați prezenți în competiție.

Ariana Parvulesc

Datorită acestui success, Ariana a avut plăcerea să cânte încă o dată pe scena Teatrului Metropolitan, în Marea Gală “Concerto dei Vincitori” pentru decernarea Marelui Premiu “ Città di San Donà di Piave”, unde a fost selectată să interpreteze Vals 0p. 45 de Sergej Prokofiev, alături de cei mai buni concurenți cu vârste de până la 35 de ani, pianiști cu multă experiență, maeștri ai claviaturilor.

ariana parvulescu

În cei 3 ani de când a început studiul pianului, Ariana Georgiana Pârvulescu a obținut la concursurile naționale și internaționale ,de pe teritoriul României, peste 15 Premii I, 4 Trofee ale Grupelor, 7 Premii de Excelență, Premii Speciale pentru muzicalitate și tehnică, în 2017 a urcat pe scena Festivalului “George Enescu” susținând un microrecital, iar în 2018 deschide porțile drumurilor peste graniță, obținând în Veneția Primo Premio Assoluto.

În acest an, Școala de Artă “ArioDante” se mândrește cu peste 25 de Premii I și 3 Trofee de grupă, obținute de cursanții noștri: Luana Catinca Bălașa, Karina Alecsia Pogan, Ilinca Munteanu, Dacian Aștilean Styles, Maria Zahiu și Bogdan Crăciun.

Facebook – Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.