4 lucruri de ştiut despre studiul naiului

21-nai-alto-abanos-01Pentru că orice început vine la pachet cu o serie de întrebări al căror rol este de a-ți face o idee cât mai clară despre ce vrei să faci în continuare, am gândit seria de articole “4 lucruri de știut despre…” Astăzi a venit rândul cursurilor de nai și am încercat să aflăm răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de acest instrument. Matei Victor Marian a răspuns punctual, mai jos, însă pentru orice alte informații ne puteți găsi oricând la 0765.164.402 sau pe contact@ariodante.ro.

  1. De la ce vârstă se poate începe studiul naiului?

Naiul este un instrument de suflat din lemn, ceea ce înseamnă că sunetul iese din vibrația tubului cu ajutorul aerului. Astfel, recomandăm începerea studierii acestui instrument muzical de la vârsta de  11 ani, dar în cazul copiilor mai dezvoltați fizic se poate începe și de la vârsta de 9-10 ani.

  1. Ce așteptări ar trebui să am în urma cursurilor de nai?

În urma orelor de nai cursanții își vor forma și dezvolta diferite aptitudini și calități: respirația instrumentală, atenția distributivă, auzul muzical, memoria, simțul artistic, intuiția muzicală și controlarea emoțiilor.

  1. Câte lecţii private sunt necesare pe săptămână?

Recomandăm câte 2 lecţii de instrument pe săptămână
Dacă nu există însă timpul necesar, se poate face şi câte o lecţie, însă progresele se vor face într-un interval mai mare de timp. Nu încurajăm efectuarea a mai puţin de o lecţie pe săptămână, deoarece se pot pierde noţiunile din lecţia precedentă, mai ales dacă nu au posibilitatea de a exersa acasă.

  1. Care sunt costurile la care ar trebui să mă aștept?

* Pentru instrument

Naiul este un instrument destul de popular în țara noastră, astfel există destule ateliere și magazine specializate de unde se poate procura acest instrument. Prețul naiului este destul de accesibil. Spre exemplu, prețul unui instrument poate începe de la 100 lei, însă unul calitativ de la 1.000 lei, dar, în funcție de calitatea lemnului, poate ajunge la suma de 5.000 de lei

La prima lecţie instrumentul va fi pus la dispoziţie de noi, iar pentru următoarele şedințe recomandăm cumpărarea propriului instrument din motive ce ţin de igienă, dar şi de faptul că vă va permite sa practicaţi şi acasă, în timpul liber, şi nu doar la orele de curs din cadrul ArioDante.

* Pentru pregătire

În funcție de nivelul dumneavoastră, am pregătit un pachet foarte avantajos de abonamente și, în plus, ne mândrim că îl avem în echipa noastră pe Matei Victor Marian, un excelent profesionist,  care vă va iniția în lumea naiului.

ABONAMENTE STANDARD*

  • Abonament 4 cursuri / lună – 280 Lei
  • Abonament 8 cursuri / lună – 480 Lei
  • Abonament 8 cursuri / 2 luni – 550 Lei

Vă așteptăm cu drag!

Echipa ArioDante

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.